HTML

A tanácsadó kutya

Eredetileg a labrador és golden retriver keverék Pedro volt az írások középpontjában. Örökbefogadott kutya, aki véletlenül lett része az életünknek. Mivel családállítással foglalkozunk, próbaképpen bevittük a csoportjainkba, szerettük volna ezzel is segíteni a szocializációs folyamatát. A legnagyobb döbbenetünkre aztán ő legalább annyit tett hozzá az állításokhoz, olykor kulcspozícióba helyezkedve, a megoldást mutatva, mint amennyi szeretetet kapott a csoporttagoktól. A korábban folyton menekülő, elszökős kutya változása izgalmas, és persze folyamatos kihívás volt a számunkra. Aztán folyamatosan bővülni kezdett a falkánk...

Friss topikok

  • tippmix: nice, gratula a falkához! Remélem egyszer nálunk is több mint 1 kutya lesz :D (2015.02.12. 15:57) Miért? - NAPI ÖDÖN
  • Venlo: Felháborító, mélységesen etikátlan, alávaló, erkölcstelen (nem sorolnám tovább a negatív jelzőket)... (2014.09.19. 16:46) Az ismert molesztáló (2.)
  • családállító: @wape: Neked is köszönöm. (2014.08.30. 10:23) Az ismert molesztáló
  • pottyoslabda: Hajrá Gesztenye! Reméljük május 11-én láthatunk Téged/Titeket a Boxermajálison <3 (2014.04.06. 19:38) Gesztenye (2.)
  • kutya vacsorája: én pólót csináltattam. "dagadt a kutyám. tudok róla". de így sem hagyták abba a népek... (2013.03.25. 18:39) Light & fitt

Gesztenye (2.)

2014.04.06. 09:11 családállító

Nagyjából fél év telt el azóta, hogy (előzmények:) Gesztenye velünk van. Furcsa időszámítás ez, hiszen most már olyan, mintha mindig itt lett volna. Bár azt hittem, hogy a kutyás előéletem, és a Veszprémi Állatkertben, emberszabású majmokkal töltött korábbi munkám alatt mindent láttam, bizony sokat tanultam az elmúlt hónapokban.

Például azt, hogy küzdeni mennyire természetes dolog, még a legnehezebb helyzetekben is ez a legegyszerűbb út. Bevallom, voltak olyan esték és éjszakák, amikor majdnem lemondtam róla. Bevizesedett a szíve, tüdeje, órákon át ültem a földön és tartottam őt az ölemben, mert ha lefeküdt, fuldokolni kezdett. Ám amikor a szemébe néztem, elszégyelltem magam. Ez a nagyon sokat szenvedett 9 év körüli boxer lány egyetlen egy pillanatra nem adta fel.

Élni akar.

geszi2.gif

Mostanában jó napok járnak – bár 6 féle gyógyszer kap (a szívére, pajzsmirigyére, veséjére, illetve vitaminokat, valamint egyéb kiegészítőket, hogy a gyomra bírja a sok orvosságot) –, úgy szökdécsel, mint egy gazella, úgy védi a házat, mint egy pitbull, és ha rendet kell tenni a falkában, úgy lepofozza a fiúkat, hogy a 3 lakli azonnal visszavonulót fúj.

geszi3.gif

Fő kedvence a banán, úgy jöttem rá, hogy rendszeresen kilopta a banánhéjat a szemetesből, és spurizott vele, mint egy féltett kinccsel, a helyére… Így most a délelőtti gyógyszeradagjához megtízóraizhat egy banánt is. Tíz perccel azelőtt, hogy eljönne az orvosságosztás ideje, már a konyhában járőrözik, és áhítattal cuppog.

Az állatorvosunk azt szokta mondani, Gesztenye tulajdonképpen megérkezett Miamiba egy idősek otthonába.

Én meg azt gondolom, miután a gazdája leadta a sintértelepre, járt neki egy másik esély. (Hála a Boxermentőknek.)

Tart, ameddig tart, máris hónapokban mérhető a boldogsága.

Ide mindenképpen fontos üzenetet hozott. Az élet nagyon erős.

geszi4.gif 

1 komment

Címkék: kutya balatongyörök boxer Gesztenye

A bejegyzés trackback címe:

https://pedromunkatars.blog.hu/api/trackback/id/tr755957401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pottyoslabda 2014.04.06. 19:38:42

Hajrá Gesztenye!

Reméljük május 11-én láthatunk Téged/Titeket a Boxermajálison <3